E-moving Students, een portfoliosysteem

Met het door Pixelpixies ontwikkelde WordPress thema emovingstudents.nl kunnen gemakkelijk portfolio’s gemaakt worden. Dit portfoliosysteem wordt door verschillende afdelingen van de Hogeschool van Amsterdam gebruikt. Studenten kunnen solo of in groepjes hun portfolio bijhouden. Docenten kunnen opdrachten, cijfers en commentaar via dit systeem toevoegen. 

Students in Motion, was een jaarlijks terugkerend evenement waarbij circa 2000 HvA studenten een week lang in teams van maximaal 9 studenten een idee moeten ontwikkelen, hierbij werd gebruik gemaakt van dit portfoliosysteem.
PixelPixies ontwikkelde naast het thema extra plugins als o.a. een teammixer waarmee de studenten op basis van een aantal kenmerken in evenwichtige teams werden ingedeeld. Doordat de progressie van het portfolio gemeten werd was er een puntensysteem. Op de homepage waren de best functionerende teams zichtbaar. Elk team had een docent-coach die op de teamsite commentaar kon plaatsen. Verder konden teams hun eigen look & feel bepalen van de door hun gemaakte site.

Het thema is doorontwikkeld en momenteel maken verschillende afdelingen van de Hogeschool van Amsterdam gebruik van dit portfoliosysteem. Niet iedere afdeling wil het zelfde daarom wordt aan de wensen voldaan door het uploaden van speciaal ontwikkelde plugins.

Naast de hogeschool wordt het portfoliossteem gebruikt door een bank die daarmee z’n personeel traint.

De site is responsive dwz. dat de site zich aanpast wanneer geopend op smartphone, tablet of laptop.

 Dit concept leent zich voor vele projecten waarbij deelnemers al dan niet in teams functioneren, een digitaal portfolio moeten bijhouden en waar eventueel een puntenscore/cijferlijst aan gekoppeld wordt. 

Wilt u weten of dit portfoliosysteem voor uw instantie geschikt is neem dan contact met ons op. info@pixelpixies.nl

Emovingstudents.nl