E-moving Students, een portfoliosysteem

Een portfoliosysteem gemaakt met WordPress speciaal ontwikkeld voor studenten. Studenten kunnen solo of in groepjes hun portfolio bijhouden. Docenten kunnen opdrachten, cijfers en commentaar via dit systeem toevoegen. Dit portfoliosysteem wordt o.a. door studenten van de Hogeschool van Amsterdam gebruikt.

Students in Motion, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij circa 2000 HvA studenten een week lang in teams van maximaal 9 studenten een idee moeten ontwikkelen, maakt gebruik van dit portfoliosysteem.

PixelPixies ontwikkelde een aantal extra plugins als o.a. een teammixer waarmee de studenten op basis van een aantal kenmerken in evenwichtige teams worden ingedeeld. Elk team kan punten verdienen doordat de progressie van het portfolio gemeten wordt. Op de homepage zijn de best functionerende teams zichtbaar. Elk team heeft een docent-coach die op de teamsite commentaar kan plaatsen. Verder kunnen teams hun eigen look & feel bepalen van de door hun gemaakte site.
De site is responsive dwz. dat de site zich aanpast wanneer geopend op smartphone, tablet of laptop.

 Dit concept leent zich voor vele projecten waarbij deelnemers al dan niet in teams functioneren en een digitaal portfolio bijhouden. 

Wilt u weten of dit portfoliosysteem voor uw instantie geschikt is neem dan contact met ons op. info@pixelpixies.nl