Villa Eeckhoorn

Een spel over duurzaamheid voor de hoogste klassen van het basisonderwijs.

2_VE
3_VE
4_VE
5_VE
6_VE
7_VE
8_VE
9_VE
11_VE
12_VE

In het spel is Mevrouw Ottelien van Reuzenrad tot Ravenzwaai opzoek naar een erfgenaam voor haar landgoed Villa Eeckhoorn. Wanneer Oot wordt uitgenodigd om te spreken op de voedselconferentie in Bangkok moet de speler naast vaste en onverwachte taken Oot meehelpen met het vormgeven van haar toespraak. De titel van de toespraak luidt: “Van Bangkok tot New York verschil maak je met je vork”. Dit spel is speciaal ontworpen om het thema duurzaamheid met de groepen 7 en 8 van de basisschool te behandelen. Het spel bestaat uit 6 episodes van ongeveer 20 minuten. Docenten kunnen de resultaten van hun leerlingen bijhouden.

De biologische boeren verenigd in het biologisch netwerk hebben ons project niet alleen omarmd, maar bovendien financieel ondersteund. Voor de realisatie van dit project kregen we financiële steun van van het Ministerie EL&I, Stichting Fonds Sociale Initiatieven, Rabobank Amsterdam, Steunfonds Madurodam, SNS Reaal Fonds, Stichting het Amsterdamsche Fonds en Koers Nieuw West/gemeente Amsterdam.

Samen met Ingrid Kluvers, voormalig hoofdredactrice van het weekblad Tina, hebben we in het verleden een aantal succesvolle digitale spellen ontwikkeld. Toen ze ons benaderde om samen een spel te bedenken dat bij haar jeugdroman Droomtuin zou passen waren we meteen enthousiast. Het boek speelt zich af op landgoed Villa Eeckhoorn. Dit landgoed hebben we gekozen als uitgangspunt voor dit spel.