Voorlichtingsbureau Brood

Drie verschillende games om het ontbijten van kinderen te bevorderen

BroodMakingof1
BroodMakingof12
brood1
brood7
Brody Bezorg Spel_1

Een vierde van de basisschoolkinderen gaat zonder ontbijt naar school. In de game, Het ‘Grote Ontbijtspel’, beleven kinderen dat ontbijten een vast onderdeel van het ochtendritueel moet zijn.
In het spel ‘Brood the making off’ ontdekken ze hoe brood wordt gemaakt. Het spel is gemaakt voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. We hebben een bakkerij nagebouwd in een 3d pakket. Om de machines in het spel te kunnen starten moet je een vraagstuk oplossen. Kinderen ervaren wat er komt kijken bij het maken van brood. Zo weten ze na het spelen welke ingrediënten er in brood zitten en maken de associatie dat je goed kunt presteren wanneer je ontbijt met brood.
In het spel ‘Brody’ bezorgd Brody ‘s ochtends het brood zodat iedereen met een goed ontbijt de deur uitkan. De speler moet zorgen dat de kar van Brody gevuld is en dat de klanten tevreden blijven.

Het voorlichtingsbureau Brood is enige tijd geleden opgeheven maar aangezien de spellen maandelijks zo rond de 10.000 bezoekers trekken hebben we besloten om de spellen voorlopig te blijven ondersteunen.